Марината за месото:
200 гр Кисело мляко
1 суп. л. мед
½ скилидка чесън
2 суп. л. бяло сухо вино
1 чаена лъжица горчица
Подготвят се филетата за оформяне на роленца. Осоляват се, подправят се със сол, черен пипер, босилек и розмарин и се накисват в марината за 2-3 часа. След това се навиват на ролца, като се пълнят с киселеца, лапада, орехите и сиренето.
Слагат се в тавичка като се поливат с малко зехтин и се пекат на предварително загрята фурна (200 градуса) за 15 – 20 мин. до готовност.
Готовите ролца се аранжират в подходяща чиния, като се гарнират с царевички от консерва (задушени в масло) и бланширани листа от лапад. Допълнително може да се гарнират с резенчета пържени и карамелизирани ябълки.